Work and Travel
Work and Travel Nedir? Work and Travel Katılım Şartları Nelerdir?
Work and Travel (Çalış ve Gez) J1 değişimli ziyaretçi vizesi alınarak ABD Dışişleri Bakanlığının yetkilendirdiği sponsorlar aracılığı ile organize edilen bir kültürel değişim programıdır. Work and Travel programı kapsamında üniversite öğrencileri yaz aylarında max 4 aya kadar Amerika’da sezonluk işlerde tam zamanlı olarak çalışarak dil geliştirme, ABD kültürü ve çalışma hayatını yakından deneyimleme ve kazandıkları parayla Amerika’da seyahat etme imkanı elde ederler.
Work and Travel programına katılım için tam zamanlı üniversite öğrencisi olmak, en az A2 seviyede ingilizce bilmek ve en az 4 üzerinden 2.00 not ortalamasına sahip olmak gerekmektedir. Programa başvuru her yıl Temmuz-Aralık ayları arasındandır. Work and Travel programı hakkında detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için danışmanlarımızla 15 dk sürecek bir profil analizi görüşmesi gerçekleştirmeniz ve Work and Travel katılım şartlarını tam olarak sağlayıp sağlamadığınıza emin olmanız gerekmektedir.
Work Travel Nasıl Yapılır?
Work and Travel yapmak için katılım kriterlerini sağlayan adayların Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilen sponsorların Türkiye temsilciliklerinden birine başvurmanız gerekmektedir. Grand International olarak Work and Travel programı kapsamında Amerika’da bulunan Intrax, WISE Foundation, Dynamic Global Exchange ve ERDT olmak üzere 4 farklı sponsorun resmi Türkiye temsilciliği olarak hizmet vermekteyiz. Work and Travel programına katılacak olan öğrencilerin ABD konsolosluğunun web sitesinde yer alan Türkiye’deki resmi şirketlerden biri ile başvuru yapmasını tavsiye ederiz. ABD konsolosluğunun Türkiye'deki yetkili şirketler listesine erişim için buraya tıklayınız.
Work and Travel için öğrenci olmak şart mı?
Work and Travel programına katılım için programa başvurduğunuz esnada 18 ile 28 yaş arasında tam zamanlı bir ön lisans ya da lisans programına kayıtlı olmak ve vize görüşmesine girdiğiniz esnada en az 12 kredi ders alıyor olmanız gerekmektedir. (staj veya tez dışında) Work and Travel için öğrenci olmak şarttır ve aynı zamanda başarılı bir öğrenci olmanız da gerekmektedir. Aksi taktirde vize reddi alabilirsiniz.
Work and Travel programına başvurmak için gerekli şartlar nelerdir?
Ön lisans hazırlık ve 1. Sınıf, 4 yıllık üniversitelerin bütün sınıfları ya da yüksek lisans 1. Sınıf örgün eğitim öğrencisi olan, Genel not ortalaması en az 2’nin üstünde, İngilizce seviyesi en az orta seviye (B1-pre intermediate) ve 24 yaşın altında olan bütün öğrenciler bu programa katılabilir.
Work and Travel için not ortalamam kaç olmalıdır?
Work and Travel programına katılmak için genel not ortalamanızın en az 4 üzerinden 2 ve üstünde olması tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda son dönem derslerinizde de başarılı olmanız ve dönem not ortalaması olarak 2 üstünde ortalamaya sahip olmanız vize için önem arz etmektedir. Nor ortalamanız ne kadar iyiyse vize açısından o derece olumlu etki yaratacaktır.
Work and Travel için hangi seviye ingilizce?
Work and Travel programına katılabilmek için en az B1 yani pre intermediate seviyede İngilizce bilmeniz gerekmektedir ancak bazı pozisyonlar için daha düşük bir seviyede İngilizcesi olan öğrencilerinde programa kabulü sağlanabilmektedir. Work and Travel programına katılımda İngilizce seviyenizi gösteren bir belge ya da yazılı sınav yapılmamaktadır. Dil seviyeniz Grand International tarafında yapılan 10 dk’lık sözl mülakat sonucu belirlenmektedir.
Work and Travel Programında İngilizce Öğrenebilir miyim?
Öncelikle Work and Travel programı İngilizce öğrenme programı değil, geliştirme programıdır. 4 aya kadar ana dili İngilizce olan bir ülkede Amerika'lılarla ve programa katılan daha birçok farklı ülkeden gelen öğrencilerle iletişim halinde olduğunuz için İngilizcenizde mutlaka gelişme olacaktır. Ancak bu gelişme Amerika’ya ne kadar iyi bir alt yapı ile gittiğiniz ve ne kadar sosyal bir çevre oluşturduğunuzla orantılı şekilde olacaktır.
Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayarak Work and Travel'da İngilizce öğrenme adlı makalemizi okuyabilirsiniz.
Work and Travel programına başvuru-kayıt tarihleri ne zaman başlar?
Program kayıtlarımız her yıl 15 Temmuz itibariyle başlayıp 01 Şubat tarihine kadar devam etmektedir. Work and Travel programı kapsamında her şirketin bir kontenjanı olduğu için gelen talep doğrultusunda genelde bir çok şirket Ocak ayı itibariyle kontenjanı dolduğu için kayıtlarını kapatmaktadır. Bazı şirketler daha erken bazıları ise daha geç kapatabilmektedir. Programa başvuru için en ideal dönem Temmuz ile Kasım arasıdır.
Work and Travel Programının bana maliyeti ne olacaktır ?
2021 yılı için Work and Travel Programın size maliyeti yanınıza alacağınız cep harçlığıyla birlikte 4500 $ ile 5000 $ arasında olacaktır ancak program ücretleri ve fiyatlar kayıt olacağınız tarihine göre değişiklik gösterebilmektedir. Work and Travel güncel fiyatlarımıza göz atmak için buraya tıklayınız.
Work and Travel hangi ülkelerde vardır?
Work and Travel programı sadece Amerika Birleşik Devletlerinde yapılabilen bir programdır yani W&T ile sadece Amerika’ya gidebilirsiniz. Amerika dışında buna benzer programlar organize etmekte olan İrlanda, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde vardır ancak bunlar eğitim almak şartıyla çalışabileceğiniz programlardır. Work and Study ile Kanada, İrlanda ve Avustralya’da eğitim alırken beraberinde çalışabilirsiniz. Work and Travel programı ile Work and Study arasındaki en belirgin, Work and Travel’da eğitim almaksızın yazın 3-4 ay süre ile çalışma imkanınızın olmadır. Work and Study’de ise en az 6 aylık dil eğitimi almak koşuluyla çalışma izni alabilmeniz mümkündür.
Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Work and Travela katılabilir mi ?
Evet Katılabilir, Work and Travel Programından en iyi verim alan öğrenciler hazırlık sınıfı öğrencileridir. Aynı zamanda Hazırlık sınıfı öğrencilerinden herhangi bir not ortalaması istenmemektedir ancak ilk dönem sınavlarından başarılı bir şekilde geçtiklerini belgelendirmeleri gerekmektedir.
Son Sınıf Öğrencileri Work and Travel yapabilir mi ?
Evet katılabilir; ancak öğrencinin İngilizce seviyesi, Türkiye'ye geri döneceğine dair güçlü bağları olduğunu ispat etmesi ve not ortalamasının iyi bir derecede olması gerekmektedir. Aynı zamanda son sınıfta olduğunuz için programınız bittiğinde Türkiye'ye geri döneceğinize dair net bir planınız ve bu planı destekleyen belgelerinizin olması vizede başarılı olabilmeniz için önemli bir detaydır. Vize görüşmeniz esnasında bu konuda net ve rahat bir şekilde kendinizi açıklamanız gerekmektedir.
Work and Travel kaçıncı sınıfta yapılır?
Work and Travel’a hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere her sınıfta katılabilirsiniz ancak son sınıf öğrencilerinin ara sınıf öğrencilerine göre vizeden red alma ihtimali daha yüksektir. Yüksek lisans 2. sınıfta ve doktora programına kayıtlı olan adaylar programa katılamamaktadır.
Açık Öğretim Fakültesi veya Uzaktan Eğitim Öğrencileri Programa katılabilir mi ?
Maalesef Açık öğretim fakültesi ve uzaktan eğitim alan öğrenciler work and travel'a katılamaz. Work and Travel programına katılım için full time bir eğitim alıyor olmanız yani örgün veya ikinci öğretim öğrencisi olmanız gerekmektedir. Uzaktan eğitim, Açık öğretim ve online eğitim alan adayların ya da tez aşamasındaki adayların programa katılım hakkı bulunmamaktadır.
Önlisans veya 2 yıllık üniversite öğrencileri Work and Travel yapabilir mi?
Lisans derecesinde bir eğitim programına geçiş yapma hakkı olan önlisans öğrencileri de Work and Travel yapabilmektedir ancak vizeden red alma riski 4 yıllık okuyan öğrencilere göre çok azda olsa daha yüksektir.
Yabancı Uyruklu Vatandaşlar Programa katılabilir mi
Türkiye’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin programa katılımlarına engel bir kural yoktur; ancak Vize kabul istatistiklerine bakıldığı zaman bazı ülke vatandaşlarının vize reddi oranı yüksektir. Bu nedenle aşağıdaki ülke vatandaşlarına programa kabul edememekteyiz. Bu ülke vatandaşlarının programa vatandaş oldukları ülkeden başvurmalarını ve vizeye kendi ülkelerinden girmelerini tavsiye etmekteyiz.
- Azerbaycan
- Moğolistan
- Türkmenistan
- Kazakistan
- Kırgızistan
- Tacikistan
- Afrika kıtası ülkeleri
- Ukrayna ve Rusya vatandaşları
Work and Travel programına kaç kez katılabilirim ?
Work and Travel programına katılım sayısında şimdiye dek herhangi bir kısıtlama olmamıştır. Programa 4 hatta 5 defa katılan öğrenciler dahi bulunmaktadır.
Work and Travel sadece yazın mı yapılır?
Work and Travel programı spring, summer ve winter olmak üzere 3 sezon organize edilebilen bir programdır ancak Work and Travel’a sadece üniversitenizin yıl sonu tatilinde katılım imkanı bulunduğu ve Türkiye’de yıl sonu tatili yaz aylarında olduğu için Türkiye’den katılan öğrencilerin yalnızca Summer Work and Travel programına katılım imkanı bulunmaktadır. Latin Amerika ve Dünya’nın bazı ülkelerinden ise Spring ve Winter Work and Travel programına katılım sağlanılmaktadır.
Work and Travel vizesi kaç aylıktır?
Work and Travel vizesinde çalışma süreciniz maksimim 119 gün ve bunun sonunda da 30 günlük seyehat süreniz bulunmaktadır yani Work and Travel vizesi ile maksinin 149 gün Amerika’da kalabilirsiniz ancak bu aralık üniversitenizdeki akademik takvimi de aşmıyorsa maksimum bu kadar kalabilirsiniz.
Ofisinize gelmeden programa katılabilir miyim ?
Work and Travel ve daha bir çok organize ettiğimiz programda müşteri potansiyelimizin %70’ini farklı şehirlerden hatta Türkiye dışından da öğrenciler oluşturulmaktadır. Organize ettiğimiz programların tümü için kayıt yaptırdıktan sonra bütün işlemleriniz size vereceğimiz PixTech Online sistemimiz üzerinden online olarak yapılmakta hatta istanbul'da bulunan öğrenciler dahi kayıt işleminin ardından işlemlerini online olarak sürdürmektedir. Programa katılım sürecinde gerekli bütün işlemlerinizi, bilgi girişlerinizi, belgeleriniz ve iş seçimlerinizi PixTech sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Geliştirdiğimiz Online Öğrenci Paneli sayesinde tüm öğrencilerimize ofise gelmeden, kolaylıkla tüm işlemlerini halletme ve aşama aşama durumlarını takip etme imkanı sunmaktayız.
Sağlık Sigortam olacak mı ?
Programa katılan her öğrencimiz için sağlık sigortasının yanı sıra, kaza sigortası da yaptırılır. Üstelik öğrencilerimiz için yaptırılan sigorta ücreti program ücretine dahildir ve öğrenci ek bir ödeme yapmaz. 100.000 $ ile 250.000 $ arası kapsamlı sağlık sigortanız bulunmaktadır. Bu sigorta diş ve estetik gibi özel durumları karşılamamaktadır.
Work and Travel'da Konaklama ve işimi kim ayarlayacak?
Work and Travel programına katılırken çalışacağınız iş ve konaklama tarafımızdan ayarlanacaktır. Yapılan ayarlamalar sizin vize işlemlerinizden önce olmaktadır. Grand International olarak yaptığımız İngilizce mülakat sonucu size iş tekliflerinde bulunulacaktır. Bunun akabinde sponsor veya işverenimiz ile skype üzerinde görüştükten sonra iş teklifi gelecek ve karşılıklı olarak iş sözleşmesi imzalayacaksınız, sözleşmenin içeriğinde iş koşullarına, konaklamanıza ve çalışacağınız yere dair bütün bilgiler olacaktır.
Amerika’da Haftalık Kazancım ne kadar olur?
Ortalama bir Work and Travel öğrencisinin Amerika’daki haftalık kazancı 450$ ile 1250 $ arasındadır. Bu kazançlar sezon yoğunluğuna, ingilizce seviyenize, çalıştığınız pozisyona, haftalık çalışma saatinize ve biraz da şansınıza göre değişkenlik gösterir. Work and Travel programı kapsamında ne kadar para kazanabileceğiniz ve beklentinizin ne olması gerektiği konusunda sizleri aydınlatabilmek adına yazdığımız makaleyi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
Amerikada hangi işlerde çalışılır?
Work and Travel programındaki işlerin tümü vasıf gerektirmeyen ve sezonluk işlerdir . İş türleri ise İngilizce seviyenize göre değişiklik gösterir Work and Travel programı kapsamında çalışabileceğiniz iş tipleri ABD Dışişleri Bakanlığı olan Department of States tarafından belirlenmektedir. Çalışabileceğiniz iş tipleri hakkında buraya tıklayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Work and Travel programında ikinci bir işte çalışabilir miyim ?
Çalışabilirsiniz. Eğer ilk işinizi aksatmayacak saatlerde çalışırsanız ve bu ikinci işiniz Work and Travel programının yasaklı işlerinden biri değilse rahatlıkla çalışabilirsiniz. İkinci işinize başlamadan bazı resmi prosedürleri yerine getirmeniz ve işe başlamadan önce program sponsorunuzdan onay almanız gerekmektedir.
Work and Travel işimi değiştirebilir miyim ?
Work and Travel ile Amerika’ya vardıktan sonra birçok öğrenci işini değiştirebilmekte ya da ek işler yapabilmektedir ancak iş değişikliği yapmadan 2 hafta önce işvereninize işten ayrılacağınızı bilgi vermekteniz ve son iş gününüzden sonraki 2 hafta içerisinde programa uygun bir yeni iş bulmanız ve bu yeni işe başlamadan önce de iş değişikliği için gerekli olan tüm belgeleri sponsorunuza yollamanız ve onay almanız gerekmektedir. Her yıl onlarca öğrenci sponsorunda onay almadan iş değişikliği yaptığı veya haber vermediği için programdan ihraç edilmekte, programı ve vizesi iptal edilmekte ve bu nedenle de Amerika’ya bir sonraki vize başvurularıda risk altına girmektedir.
Work and Travel Programında Hangi zaman diliminde çalışabilirim?
Her yıl 15 Mayıs ve 30 Eylül tarihleri arasında programa katılabilmektesiniz. Çalıştığınız tarih aralığı Üniversitenizin akademik takviminde yer alan yaz tatili başlangıç ve bitiş tarihleri aralığında maksimum 119 gün olmak şartıyla kısıtlıdır.
Work and Travel'da arkadaşlarımla aynı yerde çalışabilir miyim?
Work and Travel programı kapsamında arkadaşlarınızın ve sizin İngilizce seviyenize, Amerika’ya varış tarihinize ve programa kayıt olduğunuz takvime bağlı olarak arkadaşlarınızla aynı işyerinde ya da aynı şehirde çalışabilirsiniz. Work and Travel’da arkadaşları ile aynı iş ya da şehirde çalışmak isteyen öğrenci gruplarının kesinlikle erken kayıt döneminde ya da Kasımdan önceki bir tarihte programa kayıt yaptırmalarını tavsiye ederiz.
Work and Travel ile nereye gitmeli?
Work and Travel ile Amerika’nın bir çok farklı eyaletine gidebilirsiniz ancak program kapsamında Wisconsin, Michigan, Ohio, Maine, Massachusetts, Rhode Island, New York, New Jersey, Virginia, Deleware, Maryland, WA DC, Tenesse, Texas, South Caroline, Colorado, Montana ve California gibi eyaletler en popüler ve tercih edilenlerden bazılarıdır.
Work and Travel için hangi pasaport lazım ?
Work and Travel programına katılım için çalışma izni alınacak olması nedeniyle Bordo – Umuma Mahsus pasaport sahibi olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda Yeşil pasaportta geçerlidir ve kabul edilmektedir.
Work and Travel uçak biletimi nereden almalıyım ?
Work and Travel uçak bileti her yıl öğrencilerin mağduritey yaşadığı konulardan biridir. Grand International olarak Gold Paket kapsamında öğrencilerimize uçak bileti de dahil bütün organizasyonu bizim yaptığımız bir program tipi sunmakla beraber, diğer paketlerdeki programlarımıza kayıt olan tüm öğrencilere de anlaşmalı acentelerimizden uçak bileti alımında yardım ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Uçak biletini kendisi alacak olan öğrencilere tavsiyemiz kesinlikle promosyon yani iptal iadesi olmayan ve aynı zamanda tarih değişikliği yapılamayan biletlerden almamaları olacaktır.
Work and Travel programına katılımda şirket seçiminde nelere dikkat etmeliyim ?
- Güvenilirliğine,
- Deneyimli olmasına,
- Referansları olmasına,
- İş ve konaklama garantisinin bir arada sunulmasına,
- Programı gerçekçi bir şekilde sizlere anlatılmasına,
- ABD konsolosluğunun sayfasında şirket adının yer almasına.
Herhangi bir acente olmadan Work and Travel Programına katılabilir miyim ?
Hayır. Work and Travel programına katılabilmek için program sponsorlarının Türkiye’de bulunan anlaşmalı acentalarından biri ile irtibat kurmanız gerekmektedir. Bu kapsamda programa kabulünüz ve katılımınız sağlanabilmektedir.
Work and Travel'da Acil durumlarda kimi aramalıyım ?
Amerika’da bulunduğunuz esnada hayati acil bir durumunuz olduğu taktirde yardım için ilk aramanız gereken numara 911 olmalıdır. Bunun dışında çeşitli konularda yardım alabilmeniz adına sponsorlarımızın da 7-24 destek numaraları bulunmaktadır. Bunun dışında Grand International olarak sürekli öğrencilerimizle iletişimde kalıp onlara geri dönene kadar danışmanlık etmeye devam etmekteyiz.
Amerika’da garsonlar ne kadar kazanıyor?
Amerika’da Work and Travel kapsamında çalışan öğrencilerin diğerlerine göre daha iyi bir gelir elde ettiği gerçektir ancak garsonluk adı altında çalıştığınız pozisyon ve işletmenin saatlik ücretine göre bu söylem her daim doğru değildir. Bu noktada server, waiter, busser, food runner, host ve assistant server gibi kavramlara hakim olmanız gerekmektedir çünkü bu pozisyonların hepsi Türkiye’de garson olarak nitelendirilmektedir ancak Amerika’da bir birinden farklı gelirlere sahiptir. Bunlar arasında en fazla geliri server olarak çalışanlar elde etmektedir ancak server olabilmek için bir Amerikalı ile oldukça akıcı bir şekilde konuşacak kadar İngilizceye, Amerika’nın yemek kültürüne ve çalışacağınız işletmenin menüsüne yemeklerin içinde ne olduğuna kadar detaylı hakim olmanız gerekmektedir. Ortalama olarak serverlar yoğunluğa ve işletmeye de bağlı olarak haftalık $750-$1500 arasında bir gelir elde edebilmektedir.
Amerikada Maaşlı Staj
Amerika’da Maaşlı Staj Nedir? J1 Maaşlı staj programının katılım şartları nelerdir?
Amerika’da maaşlı staj kariyer programı yani J1 Intern-Trainee olarak da bilinen bu program sayesinde katılımcılar eğitim gördükleri alanda öğrenciyken ya da mezun olduktan sonra 35 yaşına kadar, 6-12-18 ay süreyle kendi alanlarında maaşlı stajyer olarak çalışabilmektedir. Yine Department of State tarafından yetkilendirilmiş sponsorlar aracılığı ile organize ettiğimiz Intern/Trainee Amerika’da staj programı kapsamında özellikle Turizm-Otelcilik ve Gastronomi-Aşçılık-Mutfak sanatları alanında iş yerleşimi kolaylıkla sağlanabilmektedir. 10 yılı aşkın süredir programın Türkiye’de tanıtım ve organizasyonunu gerçekleştiren Grand International Amerika’da Turizm-Aşçılık maaşlı staj programı kapsamında en geniş sponsor ve iş ağına sahip şirket olmakla beraber, Turizm dışında satış, pazarlama, lojistik, işletme, mühendislik vb. alanlarda da iş yerleşimi yapabilen tek şirkettir. Amerika’da J1 staj programı sayesinde kariyerinize ABD’de başlayabilir veya devam edebilirsiniz. Ameirka’da J1 Maaşlı staj programı hakkında detaylı bilgi almak ya da başvurmak için danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.
Yurtdışında Üniversite
Yurtdışında nasıl eğitim alabilirim?
Birçok bireyin ihtiyacı doğrultusunda Amerika, Kanada, İngiltere, İrlanda, Malta, Avustralya, Almanya ve Polonya’da ingilizce dil eğitimi, üniversite, diploma ve yüksek lisans gibi eğitim programlarına her yaşta katılım sağlaması mümkündür. Grand International olarak bu kapsamda ihtiyacınıza en uygun yurtdışı eğitim programının planlanması, kabul ve vize sürecinin yürütülmesi, vize sonrası bilet-konaklama-karşılama gibi tüm detaylar tarafımızdan organize edilmektedir. Profilinize ve amacınıza en uygun yurtdışı eğitim programının tespiti hakkında detaylı bilgi almak için deneyimli danışmanlarımızdan ücretsiz bilgi ve danışmanlık alabilirsiniz. Dil eğitimi ve diploma programlarında danışmanlık tarafımızdan ücretsiz verilmekte olup üniversite ve yüksek lisans eğitim programlarında danışmanlık ücretlidir.
Yurtdışı Dil Okulları
Yurt dışında dil eğitimi nasıl alabilirim? Yurt dışında İngilizce dil okuluna nerede gidebilirim?
Çağımızın en büyük gereksinimi olan İngilizce dil eğitimi için Amerika, Kanada, İngiltere, İrlanda, Malta, Avustralya ve Dubai gibi bir çok ülkede dil eğitimi programlarına her yaşta katılım sağlayabilirsiniz. Bu kapsamda seçeceğiniz ülke, kurum, haftalık ders sayısı ve konaklama tipine göre her ülke, şehir ve okul için maliyetler değişiklik göstermektedir. Bu nedenle ihtiyacınıza en uygun dil eğitimi programının tespiti ve organizasyonu için Grand International danışmanları ile iletişime geçmeniz durumunda size özel teklifler sunularak planlamanız yapılmakta ve süreciniz yönetilmektedir. Grand International yurt dışında dil eğitimi programı sunan 150+ üzerinde eğitim kurumunun Türkiye resmi temsilciliğini yapmaktadır ve bu alanda tamamen ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti vermektedir.
Camp and Travel
Camp and Travel Nedir? Camp and Travel nasıl yapılır?
Camp USA ya da Camp and Travel programı katılımcılarına J1 değişimli ziyaretçi vizesi alınarak Amerika’da 6-16 yaş arasındaki çocukların bulunduğu yaz kamplarında eğitmen ya da çeşitli alanlarda 8-10 arası çalışma imkanı sunan bir kültürel değişim programıdır. Camp and Travel programı kapsamında Camp Counselor ve Camp Staff olmak üzere 2 farklı departman bulunmaktadır. Camp Staff olarak programa katılan öğrenciler mutfak, temizlik, tamir vb. arka plan işlerinde çalışmakta iken Camp Counselor adayları ise programa katılım sağladığı alanda kamplarda eğitmen olarak görev yapmaktadır. Camp and Travel programı kapsamında konakla ve yeme-içme ücretisiz olarak kamplar tarafından karşılanmaktadır. Grand International olarak Camp and Travel programı kapsamında sadece eğitmen yani camp counselor olarak çalışacak adaylara program organize etmekteyiz. Detaylı bilgi ve başvuru için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Work and Study
Work and Study İrlanda Nedir? Work and Study Avustralya Nedir?
Work and Study İrlanda aslen bir dil ingilizce dil eğitim programıdır. Work and Study İrlanda kapsamında 25 hafta ve üzeri sürede dil eğitim programına katılım sağlayan adaylara toplamda 8 süre ile İrlanda da yaşama ve eğitim aldığı esnada yasal olarak part-time çalışma imkanı sunulmaktadır. 25 haftalık eğitim bittikten sonra ise 8 hafta süreyle İrlanda’da full time olarak sadece çalışabalir ya da seyahat edebilirsiniz. Bu programı toplamda 24 aya kadar uzatabilirsiniz.
Aynı şekilde Work and Study Avustralya programında ise 16 hafta ve üzeri ingilizce dil eğitimi programına katılacak olan adaylar eğitim aldığı esnada part-time yasal olarak çalışabilmektedir. Yurtdışında dil eğitimi aldığınız esnada çalışarak yaşam giderlerinizi karşılamak ve iş hayatınıda deneyimlemek isterseniz program hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi için danışmanlarımızı arayabilirsiniz.